Evelyn a Bank és Pénzügyek szak diplomás hallgatója élményeiről számol be!

A Partiumi Keresztény egyetem Bank és pénzügyek szakára 2014-ben esett a választásom. 

19905438 1509244142472507 2752138619151386418 nEzt a szakot azért választottam, mert érdeklődést keltett bennem az anno új szak az ezen egyetemen. Ahogy a szak neve is mondja bank- és pénzügyekkel egyaránt foglalkoztunk a három év alatt, ami előnyt jelent abból a szempontból, hogy számos munkakörben el tudunk helyezkedni a diploma megszerzése után.
Mivel ebben a városban nőttem fel nem gondolkoztam más városba utazni tanulás szempontjából. Ez egy nagy előny ha szülővárosunkban végig tudjuk vinni tanulmányainkat, ezért érdemes ezt ki is használni. Mindezek mellett az egyetem rengeteg lehetőséget kínál külföldi tanulásra, szakmai gyakorlatra, szóval aki más városba vagy külföldre is vágyna, itt ezt is ki lehet próbálni. A külföldön való szakmai gyakorlatot nekem is volt esélyem megtapasztalni a Practimuss program keretein belül. 
Érdemes kihangsúlyozni az egyetem családias, baráti légkörét. Mivel nem túl nagy az egyetem nem sok minden változott az iskolai környezettel szemben, abból a szempontból, hogy a szak olyan volt, mint egy osztály. Mindenki ismert mindenkit a tanárokat is beleértve, így sokkal jobban tudtunk figyelni egymásra, segítettük egymást minden szempontból. Szakonként sok tandíjmentes hely van, ami nagy anyagi előnyt jelent. Arról nem is beszélve, hogy ha jól tanultunk, nem, hogy tandíjt nem kellett fizetni, de ösztöndíjjal is meg voltunk jutalmazva, akár mind a három éven keresztül.
Összességében örülök, hogy erre a szakra és erre az egyetemre esett a választásom, csak kellemes csalódások értek a három év alatt. Mivel itt mesteri képzést is lehet végezni, ezért a következő két évemet is itt tervezem, elégedettségemet is kifejezvén. 
Válaszd te is a Partiumot!