FEJLESZTÉS A BETHLEN GÁBOR ALAP SEGÍTSÉGÉVEL

Saját alapból és pályázati pénzből javultak a lakhatási feltételek az Arany János Kollégiumban

A Partiumi Keresztény Egyetem bentlakása, az Arany János Kollégium jó ideje biztosít 

arany janos kollegium logoszállást és étkezést a távolról érkezett diákoknak, akik több évig Nagyváradon szeretnének tanulni Románia első akkreditált magyar nyelvű egyetemén.

A kollégium vezetése a lelki élet fontossága mellett a lakhatási körülmények javítását is fontosnak tartja. Éppen ezért született két esztendeje egy közösségi tér is a kollégium pincéjében holland alapítványi támogatással, ahol a diákok kötetlenül vagy szervezett programok keretében lehetnek együtt.  

 

Mivel az intézmény igyekszik diákzsebhez mérten megszabni árait, így nagyobb fejlesztésre illetve befektetésre kevés forrás áll rendelkezésre és minden olyan lehetőséget igyekszik felkutatni,  amit segít a diákokat tehermentesíteni, mint például adományok és  pályázatok 

segítségével  fejleszteni a kollégiumot és a lakhatási feltételeket.

Idén ez meg is valósult, a Bethlen Gábor Alap segítségével, ahonnan 800.000 Ft támogatás sikerült szerezni, melyet az Arany János Kollégium matracvásárlásra Bga kep jpgfordíthatott.  

A körülbelül 11.000 Ron-nak megfelelő magyarországi  támogatást sikerült saját alapból kiegészíteni, így a bentalakás négy szintjéből kettőben sikerült 100 darab régi matracot újakra cserélni.

 A befektetés összege 28.900 Ron volt. 

forrás: kollegium.partium.ro